HackAtHome - jedinstveni događaj koji pruža priliku za učenje i nagrađuje znanje!
Stekni nova znanja i vještine na Edukacijskom vikendu. Upoznaj se s komapanijama i zgrabi priliku za posao ili praksu!
Pokaži svoje znanje i osvoji vrijedne nagrade na Hackathonu!

O DOGAĐAJU

Kako bi podstakli kreativno razmišljanje i rješavanje problema kreirali smo događaj gdje mladi ljudi imaju priliku pokazati potencijal, steći korisne vještine i znanja, proširiti mrežu poznanstava i osvojiti vrijedne nagrade.

HackAtHome je prvi ovakav događaj za srednjoškolce završnih razreda i studente sa područja cijele Bosne i Hercegovine. Događaj će se održati putem Zoom platforme 01.04. - 10.04.2022.

HackAtHome se sastoji od dva dijela: edukacijskog vikenda i hackathona.

PRIJAŠNJA ISKUSTVA

HACKATHON

Takmičarski dio, odnosno Hackathon održat će se 08.04. - 10.04.2022. gdje će timovi od 3 do 5 članova imati 42h da osmisle najbolje rješenje na zadanu temu. Svaki tim imat će na raspolaganju iskusne mentore (zaposlenike vodećih IT firmi u BiH) koji će im pomoći tijekom procesa.

Prijavi se!
first place

700,00 KM

second place

1000,00 KM

third place

500,00 KM

Za prvo mjesto osigurali smo nagradu u vrijednosti od 1000KM, dok za drugo i treće vaučere koje možete iskoristiti na računarsku opremu.

Za vrijeme odlučivanja stručnog žirija o pobjednicima takmičenja za sve učesnike pripremili smo “speed dating” na kojem će proširiti svoju mrežu poznanstava.

EDU VIKEND

Soft skills


SOFT SKILLS
Valerija Ereš

Valerija Ereš


Vrijednosti - šta su i zašto su nam bitne u profesionalnoj karijeri

Aida Brdar

Aida Brdar


Brzi vodič kroz prezentacijske vještine

Dijana Duvnjak

Dijana Duvnjak


How to pitch?

Nina Hasanbegović

Nina Hasanbegović


Tajna uspješnog razgovora za posao

Naida Pervan

Naida Pervan


Proaktivno upravljanje sobom i svojom karijerom

Hard skills


HARD SKILLS
Ammar Šabanović

Ammar Šabanović


Dizajn kroz svakodnevnicu i IT svijet

Emir Peštelić

Emir Peštelić


Važnost zaštite digitalnog stila života

Nedim Pašović

Nedim Pašović


Understanding Modern SDLC with CI/CD Pipelines

Nikola Kožuljević

Nikola Kožuljević


Go-To-Market Strategija za Vaš Novi Proizvod

Meliha Dejkić

Meliha Dejkić


CSS: Best practices

ORGANIZATOR

BEST (Board of European Students of Technology) je volonterska, neprofitna, apolitička studentska organizacija osnovana s ciljem pružanja mogućnosti za komunikaciju, suradnju i razvoj studenata inženjerstva širom Evrope. Djelujemo u 34 zemlje Evrope, sa 93 lokalne BEST grupe i 3300+ članova. Težimo pružanju komplementarnog znanja i prilika studentima da steknu dodatne praktične vještine. BEST - ove ciljne skupine su: studenti, univerziteti i kompanije, te kroz svoje projekte:
• međunarodni akademski seminari,
• soft-skills treninzi,
• inženjerska takmičenja,
• internacionalni kursevi,
• kulturne razmjene
…nastojimo ostvariti uspješnu saradnju.

Agenda

EDU VIKEND

 • Petak 01.04.2022
 • Otvaranje edukacijskog vikenda
 • Job fair
 • Subota 02.04.2022
 • Soft skills radionice
 • Nedelja 03.04.2022
 • Hard skills radionice

HACKATHON

 • Petak 08.04.2022
 • Otvaranje Takmičenja
 • Izrada rješenja (takmičarski dio)
 • Subota 09.04.2022
 • Izrada rješenja (takmičarski dio)
 • Nedelja 10.04.2022
 • Prezentovanje rješenja
 • "Speed dating"
 • Svečano proglašenje pobjednika

FAQ

Nažalost ne, ove godine je HackAtHome osmišljen tako da uključi studente i srednjoškolce završnih razreda kako bi tim ciljnim skupinama pružio priliku da se upoznaju sa kompanijama/univerzitetima i prilikama koje ih čekaju (nakon završenog obrazovanja).
Innovation: Koliko je rješenje inovativno, da li nešto takvo već postoji na tržištu, da li je u potpunosti novo ili dodatak nečemu već postojećem? Problem solution: Koji problem rješava? Da li je taj problem moguće riješiti nekim alternativnim putem ili Vaša aplikacija pruža kompletno rješenje. Implementation: implementacija rješenja kroz kod aplikacije (sa ili bez testova) ili kroz dizajn mockup-a/prototipa.
Da, prvi dan edukacijskog vikenda obezbijeđen je za virtualni JobFair gdje će naši učesnici moći “kretati se od štanda do štanda” i razgovarati sa predstavnicima kompanija partnera ovog događaja. Pored toga, učesnicima hackathona smo obezbijedili i Speed Dating, gdje će učesnici imati priliku razgovarati 1-na-1 s predstavnicima kompanija Sponzora, i saznati više o tome kako se uspješno pokazati na intervjuu.
Slack za komunikaciju (koja ne uključuje video) Zoom (video pozivi i speed dating) Github - za postavljanje rješenja Viber - za komunikaciju između organizatora i participanata wonder-me - jobfair
Naravno, participantima edukacijskog vikenda spremamo kvizove s pitanjima iz predavanja. Najuspješniji će dobiti vrijedne nagrade.
Svim učesnicima će biti obezbijeđeni certifikati o prisustvu.
Obzirom na to da je ovaj događaj i za srednjoškolce i za studente, tehnologije neće biti ograničene sve dok ispunjavaju prethodno navedene kriterije za ocjenjivanje.
Da. Svi učesnici će mailom dobiti detalje o platformama koje će se koristiti, te podatke za pristup prije samog događaja.
U toku takmičarskog dijela učesnici su obavezni da snime video do 3 minute gdje ce objasniti samu ideju i predstaviti rjesenje i na osnovu toga žiri bira 5 timova koji će dobiti priliku za detaljnije predstavljanje rješenja (20 min, 10 - prezentovanje, 10 - pitanja). Žiri će biti u mogućnosti da postavlja pitanja učesnicima po završetku prezentacije, nakon čega će donijeti konačnu odluku.
Prijave su ograničene i nakon završetka prijava ćete dobiti potvrdni mail o prisustvu na takmičenju. Za edu vikend prijave završavaju 30.03, a za Hackathon 01.04.

SPONZORI

Zlatni sponzori

Srebreni sponzori

Bronzani sponzori

PARTNERI